MEDIUS

Befejeződött a „Tápió Menti Régió szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása” c. projekt

2015.12.09. 08:12
NyomtatásKeresésVissza
Befejeződött a „Tápió Menti Régió szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása” c. projekt
A Tápió-vidéki szennyvízberuházás a 20 településen közel 30.000 háztartásban közel 80.000 embert érintett. Az egyik legnagyobb magyarországi szennyvízprojekt közel 40 milliárd forintból valósult meg.

A 20 települést magában foglaló Tápiómenti Területfejlesztési Társulás az Új Széchenyi Terv keretében valósította meg az érintett települések csatornázását és szennyvíztisztítását. Az Európai Unió és a Magyar Állam közel 25 milliárd forinttal támogatta a munkálatokat. Magyarország Kormánya - sikeres pályázat alapján - közel 5 milliárd forint támogatással járult hozzá az önrészhez. A beruházás keretében közel 800 km szennyvízcsatorna-hálózat létesült, 4 db új szennyvíztisztító telep és 1 központi komposztáló telep épült, a már meglévő nagykátai szennyvíztisztító telep kapacitása bővítésre került. 

2015. december 8-án rendezett zárórendezvénnyel ünnepelték a 20 település önkormányzatai, a közreműködő szakemberek, a hatóságok, szolgáltatók és kivitelező cégek képviselői a megvalósított projektet.
Az eseményen felszólaltak: Tóth János, a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás elnöke, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Czerván György, a térség országgyűlési képviselője, agrárgazdaságért felelős államtitkár, valamint Kovács Norbert, a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás projektigazgatója.
“Körbenézel és azt  látod,
 hogy mindenki egy irányba
 halad...
 Lépj ki a sorból és hagyd,
 hogy téged kövessenek”
MEDIUS Group